Geschreven met veel humor
Verhaal gaat over een vrouw Esmee die - nu de kinderen de deur uit zijn - niet meer goed weet wat haar rol is en op zoek gaat naar zichzelf. Ze neemt deel aan allerlei spirituele hulpgroepen; met een groepje vriendinnen en ook alleen. De beschrijvingen van hoe het er in zo'n groep aan toe gaat vond ik erg grappig. Ook de dingen die dan door je hoofd spelen ('wat doe ik hier?!) zijn vast herkenbaar voor mensen die zelf ervaring hebben met dit soort groepen. Dan vindt ze een dagboek van ene Eva en begint er aarzelend in te lezen.
In haar zoektocht beleeft Esmee een aantal seksuele avontuurtjes en gaat uiteindelijk op reis om haar jeugdliefde op te zoeken. Want die heeft ze een groot geheim op te biechten.
Redelijk dun boekje dat heerlijk wegleest. Geschreven met veel humor en voor veel vrouwen van rond de 50 heel herkenbaar denk ik.