Verdient iedereen een tweede kans?
Oog om Oog van M.J. Arlidge stelt deze spannende vraag centraal. Het verhaal begint met een heftig idee: wat gebeurt er als slachtoffers zelf rechter, jury én beul worden? Deze vraag zorgt ervoor dat je blijft nadenken, ook als het boek uit is.
Stel je voor: je kind wordt op een vreselijke manier vermoord en je weet wie het heeft gedaan. Zou jij het recht in eigen hand nemen? Arlidge laat je hierover twijfelen terwijl hij je meeneemt in een verhaal vol verrassingen.
Het boek leest snel door de korte hoofdstukken en het hoge tempo. Sommige scènes zijn heftig, maar ze houden je op het puntje van je stoel. Wat het extra interessant maakt, is dat je het verhaal ziet vanuit twee kanten: die van de slachtoffers én van de daders. De spanning stijgt als daders een nieuwe identiteit krijgen, die plotseling wordt vrijgegeven aan de slachtoffers. Wie heeft dat gedaan? En waarom?
De grote vraag blijft: is wraak ooit goed te praten? En wat gebeurt er met een samenleving als mensen zelf rechter spelen, we kennen allemaal gruwelijke echte verhalen uit het nieuws waar moord op onschuldige mensen, zelfs kinderen, betrokken zijn.
Let op: bij dit boek moet je scherp blijven. Er worden verschillende zaken uitgelegd met verschillende daders en slachtoffers. Bovendien veranderen dadernamen door het beschermingsprogramma. Je moet dus goed opletten om het verhaal te blijven volgen.
Kortom: Oog om Oog is niet zomaar een thriller. Het is een boek dat je laat nadenken over goed en kwaad, terwijl je geniet van een spannend verhaal. Voor fans van misdaadromans is dit een echte aanrader!