Angst is geen zwakte

“Ik heb het ervoor over om me te branden, om de auto te keren en recht in het vuur te rijden, als dat betekent dat ik bij jou kan zijn.”

Heel. Erg. Veel. Wijn., drie hele blije viervoeters, ontzettend veel chaos, een goed bedoelde diefstal?, bijzondere familieband, “als zij blij is ben ik blij” en leren vertrouwen in je eigen kunnen.

Mijn derde Tessa Bailey en nu ik deze meer heb laten rusten - ik heb hem in maart gelezen - betrap ik mezelf er op dat ik deze stiekem leuker vond dan ik kort na het lezen dacht.

Zonder chaos zou het leven niet half zo interessant zijn. Hallie is het evenbeeld van chaos, maar wel met een gouden hart. Punctualiteit is een woord dat niet in haar woordenboek voorkomt en ze doet alles eigenlijk vooral op gevoel, ook haar werk. Tot zo ver pakte dat altijd wel goed uit, maar tegelijk onderschat ze ook heel erg haar eigen krachten en kunnen. Op het moment dat de man op wie ze vroeger een crush had terugkeert in de stad, lijkt de chaos in haar hoofd nog groter te worden - wie had dat voor mogelijk gehouden? Hoewel ze de dingen niet altijd even handig aanpakt en de resultaten daardoor niet altijd datgeen zijn waar ze op hoopte, bedoelt ze het wel allemaal goed. Als ze alleen zelf nou haar eigen krachten zou kunnen inzien.

Evenwicht is van levensbelang, te weinig van iets is niet goed maar te veel kan ook schadelijk zijn… Julian is compleet het tegenovergestelde van Hallie. Hij ademt en leeft punctualiteit, orde en het nakomen van afspraken. Controle is van levensbelang en een planning is onmisbaar. Hij kan dan ook niet zo goed omgaan met Hallie haar manier van werken. Toch is er chaos in zijn lichaam te vinden zodra hij ook maar merkt dat Hallie ongelukkig is. De orde keert dan ook pas weer terug als hij er van verzekerd is dat ze weer blij is. Maar als de controle tussen zijn vingers glipt, kan hij zichzelf niet meer in de spiegel aankijken. Maar hoe terecht is dit?

Soms kom je er pas later achter wat je nou écht vindt van een verhaal. Kort na het lezen zat ik op 3 sterren, maar ik heb daarna nog vaak aan het verhaal terug gedacht. Niet alleen aan de karakters zelf, maar ook hoe we met regelmaat onszelf gewoon in de weg zitten in het bereiken van onze dromen. Hoe vaak we onszelf tegenhouden om ergens voor te gaan, puur vanwege die “ja maar wat als…”. Maar ja ook vanwege Hallie en Julian haha. Hallie die echt als een pure zonnestraal spontaan door het leven gaat en Julian die daar aan het andere kant van het spectrum compleet zit vastgeroest in zijn planning - al heeft hij daar zo zijn beweegredenen voor. Ze hadden niet meer van elkaar kunnen verschillen. Absolute tegenpolen, waardoor ze beiden zich ook afvragen of dit gaat werken, al maakt dit tegelijk dat ze elkaar zó perfect aanvullen. Het durven tonen van je zogenaamde “zwakheden” en het omarmen van niet alleen de imperfecties van de ander maar ook die van henzelf. En misschien nog wel bovenal dat het tonen van die imperfecties of het vragen om hulp alles behalve een zwakte is.

Zin in een GrumpyxSunshine romance met een kwetsbaar randje? Laat je meevoeren door de wijnranken en de prachtige tuinen. En wie weet schrijf je binnenkort die liefdesbrief wel, of ontvang je er zelfs wel een.

Tropes die je kunt verwachten
* Grumpy x Sunshine
* Mental health rep