Frisse morgen in Parijs met gratis identiteitscrisis

DaansCoffeeCorner 04 augustus 2025
“Hoe moet ik iemand anders zijn als ik niet eens mezelf kan zijn?”

Een bult sarcasme waar je u tegen zegt, een man met heel veel bijnamen, een fascinerende sneeuwbal of nou ja soort van…, rouwen om favoriete wapens is schijnbaar een ding, een dubbele fake identiteit en zei ik al sarcasme?

Wakker worden in Parijs klinkt voor velen als een droom, maar toch zijn er uitzonderingen op de regel. Want als je midden op een ijzige straat wakker wordt met niets meer dan wat kleingeld, een bijzondere hotelkaart, een gapend gat in zowel je hoofd als geheugen en dan ook nog wordt gezocht door zowel criminelen als alle denkbare overheidsinstanties, wordt die droom al snel een nachtmerrie. Toch is er een klein lichtpuntje als Mr. norse sexy hot guy de eerste is die ze ziet zodra ze ontwaakt. Hij staakt - met tegenzin - uiteindelijk zijn plannen en besluit de tweelingzus van de vrouw, die door iedereen wordt gezocht, in veiligheid te brengen. Maar in het werkveld van haar tweelingzus is het vertrouwen van de verkeerde mensen het meest dodelijke wat er is. Probleem is alleen dat in een wereld waar zelfs het bekende onbekend wordt, het lastig is om de waarheid in een web vol leugens te ontdekken.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik in het begin nog niet zo goed wist wat ik nou van dit boek moest gaan vinden. Met name door de manier van schrijven. Naar mijn mening is het verhaal best droog geschreven. Dit werkt qua humor soms fantastisch (persoonlijke voorkeur), maar creëerde vaker een tweestrijd aan meningen in m’n hoofd dan dat ik echt met dit boek kon connecten. Ik denk ook dat het komt doordat het gevoelsmatig meer weg had van een young adult. Daar is niets mis mee, alleen als je met de verwachting van een new adult het boek in stapt valt het meteen op. Toch moet ik wel zeggen dat ik me wel degelijk heb vermaakt. Al was de ‘One bed’ trope die er gedeeltelijk in verweven zit wel een anticlimax. Leuk dat je “niet” slaapt vriend, kom toch maar van die vloer af, please :’)

The blonde identity is een vlot verhaal boordevol actie en (droge) humor. Een vrouw zonder identiteit - althans geen die ze zich kan herinneren - en een man met zoveel identiteiten dat hij zijn ware aard onderweg is kwijtgeraakt. Samen duiken ze in de volgende nep identiteit, terwijl ze ondertussen vooral in leven en - volgens Sawyer het belangrijkste - in beweging blijven.

Ben jij op zoek naar een verhaal dat lekker vlot wegleest en lustig is voor tussendoor, gemixt met een flinke dosis banter en een vleugje geheime agenten gecombineerd met heel veel vloekende Russische mannen? Pak deze zomer dan eens dit boek op. Dit duo verkeert dan wel in een identiteitscrisis, maar zo erg lijken ze dat niet te vinden.

Tropes die je kunt verwachten:
* Grumpy x Sunshine
* Forced proximity