These boots are made for w- eh coffee...

“Iedereen heeft weleens hulp nodig.”

Meer dan een fiets heb je niet nodig, cowboy boots zijn heilig zelfs als eh wacht wat?, van je zus moet je het hebben, een prinses met een boodschappentrolley en Miljuschka wijsheden

Wie had ooit gedacht dat een omgevallen kop koffie en een bijzonder verzoek van haar zusje haar hier zouden brengen? Met de krappe woningmarkt en de torenhoge huizenprijzen is het niet makkelijk om aan een eigen woning te komen. Dat is waar Kenzi inmiddels al jaren tegenaan hikt. Ze heeft een liefdevol thuis bij haar moeder, maar toch hunkert ze naar haar eigen stekkie. De ene afwijzing na de andere stroomt binnen als verhuurders toch voorkeur hebben voor de stabiliteit van stellen in een relatie. Iets waar Kenzi, met name door haar jongere zusje, al jaren niet meer aan doet. Op zichzelf kan ze het ook prima rooien. Toch kan ze er niet omheen dat ze bij het krijgen van haar eigen plekje wel wat hulp kan gebruiken. Een eigen huis, een plek onder d- aan ‘t IJ, dat is het enige wat nog ontbreekt. Verder heeft ze niets meer nodig in het leven, toch?

Lisanne did it again! Een verhaal dat zeer herkenbaar aanvoelt met de huidige huizenmarkt. En gedeeltelijk ook het huidige datingleven...
Wie o Wie is een heerlijk verhaal waarin des te duidelijker wordt dat iedereen die je tegen het lijf loopt af en toe wel een handje kan gebruiken. Of het nu moederlijk advies betreft, het plannen van een bruiloft, het voorkomen dat je bijzondere imperium de afgrond in dendert, of het verkrijgen van je droomhuis - groot of klein, iedereen kan soms weleens wat hulp gebruiken en dat is oke. Wanneer je het samen draagt, wordt het toch een stukje lichter.
Ondanks dat ik écht van dit boek heb Genoten - met een hoofdletter G - miste ik persoonlijk soms wat diepgang. Over sommige gedeelten werd zo snel heen geraasd, terwijl ook dit wat meer uitwerking verdiende. Dat was jammer. Toch moet ook gezegd worden dat er niet teruggedeinsd wordt voor bepaalde onderwerpen en dat is iets wat alleen maar te respecteren valt. Een van de onderwerpen die wordt aangesneden is ouderschap met behulp van een zaaddonor. Wat ook wel een keer een verfrissing was om te lezen. Tuurlijk weten we dat er verschillende wegen zijn om - mits het ook allemaal lukt - een kinderwens in vervulling te laten gaan, maar toch wordt over deze andere wegen, voor mijn gevoel, nauwelijks geschreven. Het onderwerp is met alle respect behandeld en er werd ook aandacht besteed aan hoe de kinderen hiervan in de situatie kunnen staan. Daar waar Yoni dolgraag zou willen weten waar ze vandaan komt, heeft Kenzi hier minder behoefte aan. Een ander onderwerp dat zo liefdevol en respectvol wordt benaderd is mensen met een verstandelijke beperking. Kenzi werkt in de zorg op een landgoed waar allemaal dames wonen met een verstandelijke beperking. Met haar vaste maatje Bina bakt ze de lekkerste taarten, grappigste klei kunstwerken en zwoegt ze in de moestuin. Vanaf het begin is het al duidelijk dat Bina anders in het leven staat, maar dat ook van deze prachtmensen veel lessen zijn te leren.
Een verhaal met fake dating x2 dus aan mannen geen gebrek. De twee konden niet verder van elkaar af staan. Golden retriever versus grump, maar beide oh zo leuk. Ieder vullen ze Kenz wel op een bepaalde manier aan. Dennis en Boyd zijn beide heerlijke karakters, waardoor er ook geen goed of fout is. En als ik dan toch een team moet kiezen waar ik me zelf bij aan zou sluiten? Tja.., team Dennis it is <3

Nog op zoek naar een heerlijke feelgood vol humor? Dan liggen de boeken van Lisanne Stam sowieso in je straatje. Een sucker voor fake dating, dan wel een golden retriever of grumpy man, een gezonde dosis hond en gedeeld leed op zoek naar een huis? Geef dan Wie o wie eens een kans. En eerlijk? Alleen door de liefdevolle, fantastische Bina verdient dit boek al een plekje op je TBR lijst.

Tropes die je kunt verwachten:
* Fake dating (x2 zelfs)
* Golden retriever MMC en Grump MMC
* Amsterdam
* Mannen afgezworen
* Verstandelijke beperking rep (we LOVE Bina)
* Slow burn

Meer recensies van DaansCoffeeCorner