Inner child healing
“Wees jezelf. Je verdient het je ware aard aan de wereld te kunnen laten zien.”
Inner child healing, survivallen = schijnbaar teambuilden, dansen aan zee, als je het niet kunt zeggen zing het dan, als persoon kun je écht het verschil maken voor een ander en leer op jezelf te vertrouwen.
Ze vertellen je altijd dat je je angsten het beste kunt overwinnen door jezelf er aan bloot te stellen. Kiki is reeds afgestudeerd aan de pabo en geeft les aan de kinderen uit groep 6 met een duidelijk doel voor ogen. Het anders doen dan de docenten die zij vroeger heeft gehad en daarmee de leerkracht zijn voor de kinderen die ze zelf vroeger nodig had. Toch zijn je angsten en valkuilen herkennen compleet anders dan deze verwerken en te helen.
Als er iets belangrijk is in het leven is het wel dat je dingen moet doen waar je gelukkig van wordt en energie van krijgt. Tim is, nadat zijn droom aan diggelen werd geslagen, gesetteld voor de ALO om vervolgens als gymdocent aan de slag te gaan op de school waar Kiki ook werkt. Het probleem is alleen dat dit niet is waar zijn passie ligt. De muziek die leeft in zijn hart wordt weer nieuw leven ingeblazen zodra zijn oog op Kiki valt, maar ook dit is een onbereikbare droom met het verbod rondom relaties op de werkvloer.
Als deze twee vervolgens verantwoordelijk worden gesteld voor het zomerfeest worden ze niet alleen met elkaar, maar ook met hun eigen grenzen en emoties geconfronteerd.
Al meteen vanaf het proloog werd ik het verhaal ingesleurd. De korte hoofdstukken en de toepasselijke songteksten bij elk hoofdstuk maken dat je vlot door het verhaal heen vliegt. Wel moet ik bekennen dat ik soms vond dat er nogal wat herhaling in het verhaal zat. Het verhaal had zeker in minder pagina’s beschreven kunnen worden, maar blijft alsnog je aandacht vasthouden. Een van de redenen hiervan is de zorg die genomen is om de karakters uit te werken. De realistische personages - zowel hoofd- als bijpersonages - maken het herkenbaar, dan wel vanuit eigen perspectief of misschien herken je er wel vrienden of familieleden in. Tot slot mag zeker benoemd worden dat er belangrijke levenslessen worden aangestipt. Eigenwaarde, pesten en de gevolgen, onzekerheid over de toekomst om er zo maar even een aantal te noemen. Dit maakt dat het verhaal ook een extra laagje diepgang krijgt. Het is een verhaal waar ik erg van heb mogen genieten en waar ik uiteindelijk 3 sterren voor heb gegeven. Dus dank Anina voor je blogtour en dat ik hier ook mijn steentje aan mocht bijdragen.
Ben jij nog op zoek naar een verhaal dat zich afspeelt op de basisschool, waarin twee mensen niet alleen nader tot elkaar komen maar ook tot de heling van hun innerchild? Geef deze dan zeker eens een kans. Bonus als je ook nog eens van Grease houdt.
Tropes die je kunt verwachten
* Mental health rep