Uiterlijk bedriegt: een worsteling met onvervulde beloftes
De cover van dit boek prikkelde mijn nieuwsgierigheid en de bovenstaande beschrijving van het boek trok mij over de streep. Een zelfstandige tekstschrijver die bizarre opdrachten krijgt, klonk als het perfecte uitgangspunt voor een intrigerende roman. Helaas bleef de uitvoering voor mij ver achter bij deze veelbelovende premisse.
Met name de 'biografie' van Benjamins was een struikelblok. Deze passages waren te uitgesponnen en bleven verrassend plat. De overige verhaallijnen, die de andere opdrachten belichten, vielen jammerlijk dood. Zelfs het persoonlijke, 'real-life' event van de schrijver zelf kreeg geen bevredigende afloop.
Op een gegeven moment besloot ik de biografie-hoofdstukken over te slaan, omdat ze me niet wisten te boeien. Ik heb me wel tot het einde van het boek gevochten, in de hoop dat de andere elementen nog tot een bevredigende conclusie zouden komen.
Afgerond (naar boven) 2 sterren.
Afgerond (naar boven) 2 sterren.