nu zin in Citroenmeringues
Voor de leesclub de boekenreizigers mocht ik het boek Alles komt goed van Mirjam Aarts lezen.
Merel staat in haar klas terwijl de kinderen aardig een puinhoop aan het maken zijn weg te dromen. Ze hoeft nog maar even op school te werken voor haar grote droom eindelijk in vervulling gaat. Ze gaat samen met Thijs haar vriend een Bed & Breakfast openen in Frankrijk.
Thuis als haar vriend eindelijk eens tijd voor hen samen maakt. Hij is de laatste tijd zo druk op zijn werk stelt Thijs haar voor een bijna onmogelijke keuze. Thijs wil namelijk niet meer naar Frankrijk. Merel besluit toch voor haar droom te gaan en te vertrekken naar Frankrijk.
In Frankrijk aangekomen blijkt het huis er toch wat ander bij te staan als op de foto’s van de makelaar. Even denkt ze dat ze het niet kan maar dat is even. Ze is nu vastbesloten dit project wel te laten slagen en hier een prachtige B&B van te maken.
Ze gaat het centrum in en ontmoet daar de bakker Luc en op zijn advies neemt ze een heerlijk citroenmeringues gebakje mee.
Luc blijkt niet alleen heerlijk citroenmeringues te maken maar ook erg behulpzaam te zijn.
Alles komt goed is een heerlijk “zoete” roman die je meeneemt naar Frankrijk. Zeker met deze regenachtige herfst is dit geen verkeerd gevoel. Het is een roman dus je kunt wel aanvoelen dat er wat met de liefde voor bij komt. De personages die zijn goed neergezet en maken ook het een en ander mee. Je leert ze ook beter kennen door het verhaal heen.
Merk dat ik er erg vrolijk van werd dit boek te lezen. Ik had wel gehoopt dat er op het einde het recept van deze heerlijke citroenmeringues zou staan. We worden er bijna mee doodgegooid en als lezer hebben we het niet eens kunnen proeven.