Kleine wereld, sterke personages en een psychologisch spel

daphneleest 28 februari 2025
Ik mocht dit boek vooruit lezen, nogmaals bedankt @hamleybooks en @darlinedegheldere !

Ik keek enorm uit naar dit boek! Ik lees niet heel vaak thrillers, maar als ik ze las waren het die van Linda van Rijn of Suzanne Vermeer. En ik moet zeggen dat dit wel echt een heel ander soort thriller is. En een andere invalshoek heeft, namelijk die van de biograag in plaats van van de politie.

De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is erg klein, namelijk vooral in het verhoorkamertje op het politiebureau. Maar daarentegen zijn de hoofdpersonages in dit boek wel enorm groot en sterk neergezet!

In het begin kwam ik erg moeilijk in dit boek, omdat het verhaal op dat moment voor mij erg 'langzaam' en langdradig was. Er werden voor mijn gevoel iets te veel details beschreven, die niet echt 'nuttig' zijn. Ik heb het boek dan ook wel een pauze gegeven. Maar eenmaal daar doorheen ga je jezelf steeds meer vragen stellen en nadenken over de hoe en wat. Hierdoor blijf je aan het lezen.

Alex is enorm intelligent, sociaal en is de moordenaar. Hij speelt zijn eigen (psychologische) spelletje en zet de pionnen daarvoor zorgvuldig neer. Hij beantwoord dan ook niet alleen de vragen, maar stelt ze zelf ook.

Bernard is erg argwanend naar andere toe en eenzaam. Daarnaast heeft hij last van een zo geheten writer's block. Waarom heeft Alex hem uitgekozen?

Meer recensies van daphneleest