Mooi zonnige debuut!
Met de leesclub van @hebbannl lazen wij 'Volgeboekt' het debuut van @paulaleest ! Tijdens de leesclub werden er erg goede vragen gesteld, die zorgde voor extra diepgang en soms een andere kijk op dingen. Het was een erg leuke ervaring!
Ik vind dat Paula een hele fijne schrijfstijl heeft. Vanaf de eerste bladzijde zat ik meteen goed in het verhaal en bleef ik lezen. De verhaallijn is leuk en er komen mooie thema's aanbod zoals rouwverwerking en alcohol. Maar toch miste ik een beetje diepgang in het boek. Ik had over sommige gebeurtenissen of personages meer willen weten.
De setting was erg herkenbaar en werd goed overgebracht. Tijdens het lezen waande ik mijzelf helemaal op Terschelling met een heerlijk zonnetje. Ultieme zomer gevoel in eigen land!
Ik vond het heel erg leuk om vanuit beide perspectieven het verhaal mee te maken. En de flashbacks gaven toch nog een beetje diepgang, al waren het geen grote en stukken. Ik had de personages graag wat sterker uitgewerkt willen zien.
Daarnaast vond ik het erg jammer dat het boek aangeprezen werd met enemies to lovers en grumpy x sunshine, want beide aspecten kwamen enorm kort voorbij. Grumpy Alex was naar mijn mening best ver te zoeken. En Felicia hoefde kort gezegd maar 1 keer te glimlachen om geen enemie meer te zijn. Zonde, want dat zijn precies twee tropes die mij normaal heel erg trekken!
Daarnaast wordt er in het boek enorm veel naar andere schrijvers en boeken verwezen, dat vind ik een leuk aspect. Alleen het constanten verwijzen naar Colleen Hoover vond ik persoonlijk echt niks. Ik heb absoluut niks met CoHo en ze kwam stiekem erg vaak voorbij...
De boodschap die het boek je meegeeft vind ik wel erg mooi. Dat je nooit op moet geven en dat liefde overal te vinden is. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier en het enigste dat we kunnen doen is naar elkaar luisteren en elkaar proberen te steunen.
Al bij al vind ik dat Paula een mooi debuut neergezet heeft en ben ik wel benieuwd naar een volgend boek. We moeten allemaal ergens beginnen en aan de vlotte schrijfstijl ligt het niet!