Er zat veel potentie in

daphneleest 02 september 2025
Allereerst wil ik @hamleybooks en @kaatdekock bedanken voor dit recensie-exemplaar!

Ik moet zeggen dat ik in het begin wat moeite had met de schrijfstijl en het verhaal zelf. Voor mijn gevoel werd er veel geschreven, maar qua verhaal en plot gingen we niet echt vooruit. Daarnaast kwamen bepaalde dingen onnodig vaak terug.
Dit zorgde er in het begin ook voor dat ik had boek weglegde.

Er zat wel een plotwending in die ik niet aan zag komen en welke ik erg leuk vond! En Kaat de Kock heeft een leuke humor door het verhaal heen verwoven, dit zorgde er dan weer voor dat ik juist door bleef lezen.

De terugblik werd beschreven aan de hand van: 'de avond ervoor'. Ikzelf vond dit erg jammer en geen prettige manier van een flashback verwerken, maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Dorien heeft een leuk en erg herkenbaar karakter. Haar familie komt erg warm en knus over, love it. Jakob en zijn moeder vond ik erg frustrerend, kinderachtig en dit werd te dik aangedikt. Ik merkte dat ik tijdens het lezen een beetje irritatie kreeg naar hen toe.

Daarentegen die chef... Ik vond hem erg spontaan, vlot en echt overkomen. Ik keek er dan ook steeds echt naar uit om meer over hem te lezen.

Het rode draad van het boek is goed, maar het had zeker diepgaander en sterker uitgewerkt kunnen worden. Het is een luchtig tussendoortje.

Voor nu geef ik het boek 2 sterren, net geen 3. Maar qua potentie zat er voor mijn gevoel wel echt een 4 sterren in!

Meer recensies van daphneleest