Worldbuilding op zijn best!

daphneleest 09 mei 2025
'King of battle and blood' geschreven door Scarlett St. Clair is het eerste deel van haar bloedstollende fantasyserie Adrian x Isolde.

Scarlett weet met haar schrijfstijl goed verschillende emoties en humor goed over te brengen aan de lezer. Daarnaast weet ze de spanning in het boek echt goed op te bouwen. Het verhaal leest echt als een trein!

In het begin gebeurd er redelijk veel, zonder dat je Isolde en haar rijk goed hebt leren kennen. Maar dit vond ik niet storend, het is niet alsof je jezelf hopeloos voelt tijdens het lezen en het je frustreert. Helemaal niet zelfs. In de loop van het verhaal neemt het tempo wat af en leer je onder andere Isolde en haar omgeving beter kennen.

Ik merk dat ik mezelf, door de herkenbaarheid, erg makkelijk in Isolde kan verplaatsen. Al zou ik wel bepaalde dingen anders gedaan hebben. Maar door die herkenbaarheid heb je ook echt het gevoel dat je het verhaal van dichtbij meemaakt. Isolde is koppig en sterk personage.

Ik vind de worldbuilding in dit boek echt indrukwekkend, het sleept je echt helemaal mee in het verhaal. De verschillende monsters en wezens geven echt een bepaalde sfeer mee aan het boek. En dat alles geeft echt een extra niveau aan het verhaal.

Ik vond dit echt een fantastisch fantasy boek en kan dan ook niet wachten tot Queen of Myth and Monsters uitkomt! Let op: dit boek is geen aanrader als je geen smut wilt lezen en dus ook niet voor jonge lezers.

Meer recensies van daphneleest