Advertentie

de Verdwenen orde is al weer de 12e vertaling van de inmiddels 15 boeken omvattende serie rond Cotton Malone. Auteur is de Amerikaan Steve Berry (1955, Augusta-Georgia, VS), voormalig advocaat en tegenwoordig full-time schrijver. Inmiddels heeft hij ruim 20.000.000 boeken verkocht in 40 talen.

Met een boek van Berry weet je precies wat je krijgt met nauwelijks uitschieters naar boven of beneden. gewoon een constante lijn van verhalen over het ontraadselen van verloren gewaande geheime genootschappen, mysteries, vermiste schatten of raadselen uit het verleden. Berry verpakt dit in een dualisme van feiten en fictie en er zal altijd een element zijn van de goeden en de slechten. Wat volgt is een vaak explosief up tempo verhaal met vaak wonderbaarlijke ontsnappingen op het nippertje en uiteraard een goede afloop. De karakters "Cotton"Malone, Stephanie Nelle, Cassiopeia Vitt , Danny Daniëls en de organisatie Magallan Billet zijn de steeds terugkerende personages.

Het nadeel van auteurs als Berry is dat het steeds weer een herhaling van zetten is en je niet of nauwelijks wordt verrast en/of wordt uitgedaagd. Berry doet het echter wel op een dusdanige wijze en van zo'n niveau dat een hele grote groep lezers en fans steeds weer bediend worden. Het plot is stevig en klopt weer van a tot z. en de afloop is zoals voorspeld- mysterie opgelost en de goeden hebben gewonnen. Malone kan terugkeren naar Denemarken om zijn boekhandel te gaan runnen, maar dat het daar niet van komt en het volgende mysterie al weer op de loer ligt weet iedereen.

Reacties op: Herhaling van zetten op niveau

45
De verdwenen orde - Steve Berry
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker