Advertentie

In dit 21-ste deel in de Harry Bosch-serie, maakt ook Connelly’s nieuwste rekruut, Renée Ballard, haar tweede opwachting. Ballard, een rusteloze ziel, werkt in de nachtploeg van het Hollywood Police Station en maakt er kennis met een indringer die op zoek is naar oude dossiers. Het blijkt de legendarische speurder Harry Bosch te zijn, die zich, om persoonlijke redenen, in een onder het stof geraakte moordzaak heeft vastgebeten.

Het slachtoffer was de toen 15-jarige Daisy Clayton die van huis was weggelopen en in LA de verkeerde mensen was tegengekomen. Een verontwaardigde Ballard besluit om de charismatische veteraan een handje te helpen, al moet ze daar al haar vrije tijd aan opofferen. Tussendoor volgen we Ballard bij haar onderzoek naar enkele andere voorvallen in het immer onrustige Los Angeles, waarbij haar gedrevenheid en scherpzinnigheid telkens weer opvallen. Bosch heeft zelf andere katten te geselen, hij is het doelwit geworden van een Latino gang die hem als een bijzonder ongewenste pottenkijker beschouwen. Hij begint ook fouten te maken, een onthutsende vaststelling. De chemie tussen beide agenten vormt de motor van dit goed geschreven, rechttoe-rechtaan politieverhaal, dat op het einde duidelijk naar nog meer gezamenlijk speurwerk hint.

Tussen het gigantische aanbod aan verschijnende boeken, is het een genot om te zien dat echte kwaliteit en vakmanschap steeds weer boven komt drijven. Op de een of andere manier kloppen de boeken van Connelly als een bus en bezorgen je iedere keer weer een fijne leeservaring. De boeken lijken met een gemak geschreven die zijn gelijke niet kent.

Michael Connelly (1956, Philadelphia ,USA) werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Zijn boeken hebben alle belangrijke thrillerprijzen gewonnen en wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen boeken verkocht. In 2018 won hij de Diamond Dagger van de Crime Writers Association voor zijn gehele oeuvre.

Reacties op: de kwaliteit van Connelly

110
In de stilte van de nacht - Michael Connelly
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker