Advertentie

Aurora Scalviati heeft een prachtige toekomst voor de boeg als veelbelovende jonge politiefunctionaris. Maar na een incident waarbij een collega sterft, er een politieonderzoek volgt en ze in de psychologische hulpverlening beland omdat ze wordt geplaagd door schuldgevoelens wordt ze overgeplaatst naar het rustige Italiaanse dorpje Sparvara. Die rust blijkt echter schijn. De dag dat Aurora aankomt, wordt er een gruwelijke moord gepleegd. De muren van het huis van het slachtoffer zijn beschreven met bloed - "Je zal geen kwaad doen”.
Aurora is ervan overtuigd dat dit slechts het begin is van een reeks gruwelijke moorden en dat de bloederige boodschap een aanwijzing is. Niemand luistert echter naar haar. Al snel begrijpt Aurora dat ze buiten het boekje zal moeten gaan en haar intuïtie zal moeten vertrouwen als ze deze zaak wil oplossen en meer slachtoffers wil voorkomen…

Uniek is het allemaal niet en niets in dit boek is al niet een keer gedaan. Ingrediënten als de getraumatiseerde politiefunctionaris, door niemand begrepen, vasthoudendheid, de seriemoordenaar die aanwijzingen achterlaat, het conflictmodel met het establishment, de protegee die net iets sneller denkt en tot inzicht komt etc etc zijn de ingrediënten die gretig worden opgevoerd.Maar is dit erg?, Wat mij betreft zeker niet.... Met het ongelooflijk aantal thrillers wat verschijnt is iets creëren wat nog nooit is gedaan iets wat zeer zeldzaam is. Baraldi is niet degene die dit voor elkaar kreeg. Wat wel is gelukt is een goede uitwerking van beproefde elementen tot een zeer goede thriller.

Barbara Baraldi (1975,Mirandola, Ita) publiceerde in 2007 haar eerste roman. Daarna publiceerde ze in diverse genre's zoals fantasy,non fictie en sprookjes/strips. In 2017 debuteerde ze in het thriller genre met Aurora nel buio, vertaald naar het Nederlands als " JE ZAL GEEN KWAAD DOEN". In 2018 volgde Osservatore oscuro en in 2019 L'ultima notte di Aurora (beide (nog) niet vertaald naar het Nederlands en ook met Aurora Scalviati als hoofdpersonage).
Voor haar thrillerdebuut JE ZAL GEEN KWAAD DOEN ontving ze achtereenvolgens de Premio Giallo d'amare, de Premio Hitchcock en de Premio Nebbia Gialla

Reacties op: Aurora Scalviati (1)

33
Je zal geen kwaad doen - Barbara Baraldi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker