Het laatste verhaal wat tot u kwam!

Dazzle Dazzle
8 mrt 2022

Dat Ken Follett (1949, Cardiff, VK) op schrijven zit moge getuige zijn vele ontstellend goede boeken duidelijk zijn. Vaak zet hij zijn verhalen weg in een historische context, zo ook met het vuistdikke NOOIT.

Toen Gavrilo Princip in 1914 de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger Frans Ferdinand dood schoot, ontstond er kettingreactie van kleine en grote incidenten die zorgden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met een wereld oorlog - de eerste wereld oorlog 1914-1918

Follett gebruikt dit gegeven om een verhaal te vertellen gesitueerd in de huidige tijd waar alles zo is gesitueerd dat dit scenario zich zomaar weer zou kunnen openbaren en wat dicht bij de realiteit staat.
Een ongemakkelijke waarheid, zo op geschreven dat het leest als een zeer aangename netflixserie, maar waarbij de boodschap is - hebben we dan niets geleerd van het verleden-

Bijzonder knap gedaan door Follett - maar als we dit scenario niet weten te voorkomen is de kans groot dat dit het laatste verhaal is wat tot u kwam.

Meer recensies van Dazzle