Emotioneel, vol hoop en met een krachtige boodschap

DebbieJ86 DebbieJ86
20 apr 2022

Andi is horrorschrijfster en true-crime podcast maker. Bovendien vind ze de wereld eng; door haar opgelopen trauma. En dus houdt ze de liefde op verre afstand. Haar huurbaas Hill heeft zo zijn eigen trauma: tijdens zijn werkt al brandweerman zag hij de dood in de ogen en verloor zijn been. Ook voor hem geen plaats voor liefde. Wanneer er bij Andi wordt ingebroken en ze bij hem aanbelt, schiet hij haar te hulp. Langzaamaan worden de twee vrienden, of is het toch meer?

Na genoten te hebben van het eerste deel van de “Say Everything” serie, keek ik uit naar deel 2! Andi heeft in deel 1 al een rol en ik was nieuwsgierig naar haar verhaal!

En dat verhaal is best heftig! En daarmee ook “passend” in de serie. Want Roni Loren zet een feelgood serie neer, met echte personages die nogal wat hebben om mee te dealen. Zoals het echte leven ook niet altijd leuk en makkelijk is. In dit verhaal kampen zowel Andi als Hill met opgelopen trauma’s, die hen tegenhouden om de liefde aan te durven. Waar bij Hill aan t begin al vrij duidelijk is wat er speelt, blijft het verhaal van Andi wat langer onduidelijk. Wat zorgt dat je nieuwsgierig blijft.

De personages zijn goed neergezet; je ziet ze helemaal voor je. De ietwat “aparte” maar onwijs lieve Andi en de sexy ex-brandweerman Hill. De spanning tussen hen broeit ook echt en er komt behoorlijk wat ‘Smut’ in het boek voor. Maar: het is passend bij het verhaal en de zoektocht van beide!

En helemaal badass als Andi besluit haar eigen verhaal te herschrijven en van teruggetrokken, bange vrouw uitgroeit naar een vrouw die het heft in eigen handen neemt!

Hoe het verhaal eindigt is niet he-le-maal een verrassing maar er zit voor het einde nog wel een twist in die het nog even spannend maakt! Ik zeg; geslaagd tweede deel!

Meer recensies van DebbieJ86