Tragisch en meeslepend, het (door)lezen waard!

In ‘de wintertuin’ van Kristin Hannah volgen we een gezin van vader, moeder en 2 dochters.
Moeder Anya is een afstandelijke vrouw en laat haar stem enkel horen wanneer zij over een sprookje vertelt. Op zijn sterfbed vraagt vader Evan aan zijn dochters nog één keer te luisteren naar het Russische sprookje dat hun moeder altijd vertelde, maar waarvan ze nooit het einde heeft onthuld. De dochters Meredith en Nina doen er alles aan om het nog een keer te horen.. Dit sprookje verandert in een levensecht verhaal en zo komt het tragische verleden van moeder Anya aan het licht. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, begrijpen Meredith en Nina steeds beter waarom hun moeder nooit in staat was een echte moeder voor hen te zijn.

Het verhaal komt misschien wat traag op gang maar wanneer Anya verder gaat met haar verhaal gaat het in een sneltempo verder. Het is zo meeslepend geschreven dat je niet kunt stoppen met lezen. Het is een ontroerend en hartverscheurend verhaal!

Kortom, een echte roman, waarin de geschiedenis van Rusland ook prachtig in verworven zit!

Meer recensies van deboekenwurmpjes