Weergaloos goed!
Yorick Goldewijk heeft met Albatros zo'n weergaloos goed boek geschreven dat ik nu, drie dagen later, er nog steeds mee bezig ben.
Stel, je wordt op een dag wakker en alle mensen om je heen zijn in dieren veranderd. Ook je eigen moeder en vader, die nog een paar dagen met je praten maar dan ook dat niet meer doen. Bizar idee toch?
Goldewijk weet dit uit te werken tot een bijzonder mooi geschreven verhaal waarin je helemaal opgezogen wordt. Dromerig, melancholisch, soms beklemmend, soms ronduit confronterend. Maar bovenal meeslepend en weer vol prachtige zinnen waar Goldewijk zo goed in is.
Alles wat ik er verder nog over schrijf zou dit verhaal tekort doen, woorden schieten mij gewoon tekort. Met stip binnen in mijn lijst met favoriete boeken ooit.
Martijn van der Linden heeft met de cover de sfeer van het verhaal heel mooi neergezet. Een prachtige cover die het boek helemaal compleet maakt.
Lees dit boek en laat je overrompelen door de prachtige taal en dit bijzondere verhaal.
Lezen vanaf ongeveer 12/13 jaar.
Lezen vanaf ongeveer 12/13 jaar.