Absurd goed!

DeLeesmeester 04 februari 2025

Zack en Daniël – hagedissen en vrienden – worden door hun schooldirecteur tot gangwacht benoemd. Ze moeten arrogante leeuwen, drukke zeehonden en iets te ontspannen panda’s in het gareel zien te houden. Maar de ergste van iedereen is Pelicarnassus, een pestkop van een pelikaan die het op de hagedissen uit zijn klas gemunt heeft. Gelukkig is er hulp: een blinde roodstaartbuizerd staat de vrienden met raad en verrassende acties bij.

Dit is een van de meest bizarre boeken die ik ooit heb gelezen! Maar dan wel in de meest positieve vorm! Wat een heerlijke absurde humor kom je tegen in dit boek. Een blinde buizerd die alleen maar BOOS EN SCHREEUWERIG KAN PRATEN, een pelikaan die denkt dat hij de grootste superschurk van de wereld gaat worden en als klap op de vuurpijl heeft Zack heel Frankrijk op zijn knie. Zonder grappen, heel Frankrijk. Bij de les over Frankrijk zet de meester Zack op zijn bureau zodat de hele klas Frankrijk kan bestuderen.

Een hilarisch verhaal over de strijd van Zack tegen de tiran Pelicarnassus waarbij ondanks alle gekte ook nog een diepere laag onder zit. Want thuis bij Zack gaat niet alles goed met zijn moeder, en hoe je je kint weren tegen zulke pestkoppen. Geloven in jezelf en je vrienden, dat is waar het om draait.

Ik ben enorm fan van dit boek dat heel fijn is vertaald door Yorick Goldewijk. Ik zou dit boek in de klas promoten door een lekkere absurde passage voor te lezen! Gegarandeerd dat er kinderen zijn die willen weten hoe het verder gaat. En nog mooier: het is het eerste deel in een serie!

Voor lezers vanaf groep 6.

Meer recensies van DeLeesmeester

Het eerste deel in een nieuwe thrillerserie rond agent Lucy Halliday en haar speurhond Moss. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.