Het boek is een herhaling van alles dat we al wisten

DeNetteMan 31 mei 2021
Ik heb me onwijs verheugd op dit boek. Dersen heeft ooit gezegd dat hij na zijn carriere op televisie een boek zou (laten) schrijven en dat er letterlijk een boekje open gedaan zou worden. Ik was enorm benieuwd wie Johan Derksen nu echt zou zijn. Dat alles op tv een sketch is, goed getimed in scene gezet, weet ieder weldenkend mens natuurlijk al lang. Ik wilde lang verborgen geheimen lezen, wie is Johan Derksen, wat weet hij allemaal en waar gaat hij diepgravend op in.

Jammer genoeg is het boek een herhaling van zetten. Alle anekdotes die tot vervelens toe al op tv zijn uitgemolken komen hier nog eens voorbij. Over zijn vader, zijn overleden vrouw, over een aantal voetballers. Nergens kom je iets tegen over hoe het er allemaal werkelijk aan toe ging achter de schermen van het tv programma, nergens leer je Derksen echt kennen.

Dit is geen biografie van de mens Derksen, dit is een biografie van een televisie karikatuur. Als je hem trouw hebt gevolgd op televisie biedt dit boek weinig nieuws. 400 pagina;s herhaling, ditmaal dan wel zonder de reclame die je op televisie wel krijgt.

Ik vind het echt jammer, want ook nu krijg je geen echt kijkje in de keuken. Derksen kan meer, weet meer en doet meer dan waar hij ons een kijkje in geeft.

Meer recensies van DeNetteMan