De kleuren van het donker

DeniseM 05 mei 2025
Patch weet op dertienjarige leeftijd te voorkomen dat een meisje wordt ontvoerd. Wat ze nog niet wist, is dat dit levensgevaarlijke gevolgen heeft voor zijn eigen leven en dat van zijn vriendin Saint.

De kleuren van het donker laat de veerkracht van de menselijke geest zien en hoe van emotionele gebeurtenissen toch iets moois kan worden gemaakt. Het verhaal combineert een liefdesverhaal en een thriller ineen.

De kleuren van het donker is een literaire thriller van 600 pagina’s waarin korte hoofdstukken vanuit verschillende perspectieven elkaar afwisselen. In het boek worden Patch en Saint gevolgd in een periode van 1975 tot 2001. Inhoudelijk kan ik weinig over het verhaal vertellen zonder grote details te verklappen die de lezer juist gaandeweg het boek moet ontdekken, dus deze laat ik in het midden.

Voor mijn persoonlijke voorkeur is het boek (te) traag geschreven, hoewel dit voor het verhaal een passende snelheid is. In het boek staat de vriendschap van Patch en Saint centraal, en de compassie en loyaliteit die ze voor elkaar hebben is erg mooi om te lezen. Er is veel aandacht gegeven aan het beschrijven van de emoties en gevoelens, waardoor de lezer ook echt met de personages zal gaan meeleven en de emoties kan meevoelen.

Het boek heet De kleuren van het donker, en deze titel is goed te verklaren en prachtig gekozen. Hoewel het boek veel donkere/heftige thema’s de revue laat passeren, is er in het boek ook ruimte voor luchtigheid, zachtere momenten en humor.

Hoewel het boek op een prachtige manier is geschreven, was het niet mijn boek. Regelmatig verslapte mijn aandacht en moest ik moeite doen om het boek uit te lezen. Mocht je van langzaam opbouwende romans houden, dan is dit zeker wel een boek waar je veel plezier van kan beleven.

Ik ontving het boek als recensie exemplaar via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM