Rusteloos

DeniseM 05 mei 2025
3.5 sterren

Rusthuis Minnewater wordt op klaarlichte dag opgeschrikt door gewapende overvallers. Van In heeft veel vraagtekens wanneer hij ter plaatse komt, wie wil er nou een groep senioren gijzelen? Het ongeloof neemt toe wanneer hij ontdekt dat de gijzelnemers minstens zeventig jaar oud zijn. Hij neemt het niet zo serieus, tot hij een foto krijgt van een oude man met een ketting gemaakt van conservenblikken om zijn hals. Een verkeerde beweging en hij wordt onthoofd. Is het dan toch niet zo onschuldig als het lijkt?

Rusteloos is een erg originele thriller, waarbij een gijzeling in een rusthuis centraal staat. Rechercheur Van In heeft in eerste instantie geen idee waarom het rusthuis werd gekozen, maar al snel krijgt hij aanwijzingen dat dit geen toevallig gekozen locatie is. Hij is vastbesloten uit te zoeken wie er achter de gijzeling zit en wat zijn/haar motieven zijn. Daarnaast volgt de lezer het perspectief van de gijzelnemers, waarbij niet alles gaat zoals gepland. Daarbij komt de lezer meer te weten over de voorgeschiedenis van de gijzelnemers wat bijdraagt aan de reden voor de gijzeling.

Boets heeft een vlotte schrijfstijl met een goed tempo in het verhaal. Wanneer de aandacht van de lezer weer wat verslapt kan raken, weet Boets de aandacht van de lezer opnieuw te trekken door een spannend of verrassend element toe te voegen. De perspectiefwissel is een mooie toevoeging waardoor het verhaal vanuit zowel het perspectief als de gijzelnemers en de recherche wordt belicht. Gaandeweg werkt Boets naar een spannend plot toe, dat toch weer net anders is dan de meeste lezers zullen denken...

Rusteloos is een originele en vlot lezende thriller. Niet alle elementen zijn realistisch, maar desalniettemin deed dit niets af aan het verhaal. Zoek je een thriller vanuit een originele invalshoek? Dan is Rusteloos zeker een thriller die je moet oppakken!

Ik ontving dit boek als recensie exemplaar van de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM