Als hij bij mij was gebleven
Autumn en Finn waren onafscheidelijk, tot er iets veranderde. Of eigenlijk tot zij veranderden. Nu doen ze hun best om elkaar te negeren. Autumn heeft een hechte vriendengroep en heeft een vriendje Jamie. Toch blijft er ergens het knagende gevoel dat dingen tussen Autumn & Finn andere hadden kunnen lopen, misschien hadden ze samen moet zijn. Maar dan veranderd alles voor altijd.
In dit boek volgen we Autumn gedurede de tijd op de Middelbare school. Ze komt over als een lief en onzeker meisje, met een eigen stijl. Je leert haar steeds beter kennen, maar aan de andere kant zie je niet echt karakterontwikkeling. Dit kan komen doordat dit de bedoeling was van de schrijfster dat ze vlak moest blijven ook vanwege de depressie die ze heeft (volgens Autumn niet), maar het voelde alsof het karakter niet voldoende is uitgewerkt. Hierdoor voelde het verhaal niet altijd even logisch aan.
Verder vond ik het boek wat langdradig. Er gebeurt veel, doordat je Autumn over meerdere jaren volgt. Soms zit er een grote tijdsprong in en een ander moment wordt in detail uitgewerkt. Door de grote tijdsprongen voelde ook niet alles even logisch aan.
De schrijfstijl verder was goed. Het boek is op een makkelijke manier geschreven, waardoor het goed leesbaar is. Dit komt ook doordat er diepgang moest.
Het plot die zag je van mijlenver wel aankomen. Dit kwam voor mij ook doordat in de proloog al veel was weggeven. Je had duidelijk door wat er ging gebeuren. Ondanks dat kwam er daarna nog wel een twist, maar ook deze vond ik voorspelbaar.
Ik heb me vermaakt met dit boek, ondanks dat het voor mij wat langdradig en voorspelbaar was. Ik geef het boek daarom 3.25 sterren.
NB: Als je dit boek wilt gaan lezen, lees dan van te voren de triggerwarnings.
NB: Als je dit boek wilt gaan lezen, lees dan van te voren de triggerwarnings.