Ziel van de Duisternis
Myra woont op het eiland Maravius. Daar heerst een duistere vloek waardoor er armoede, ziekte en honger is. Wanneer de meedogenloze Donally haar familie en vrijheid bedreigt, ziet ze geen andere uitweg dan een overtocht te maken met het schip de Donna. Het is een zware toch en niet iedereen verlaat levend het schip.
Terug aan land is Myra niet veilig. Lang bewaarde geheimen en krachten worden onthuld. Myra moet besluiten hoe ver ze gaat om zichzelf en haar dierbaren te beschermen.
Ziel van de Duisternis is niet een boek die ik direct zou lezen, maar in het kader van uit je comfort zone stappen heb ik het gelezen en ben ik positief verrast. Je wordt direct meegenomen in het verhaal en zit er direct in. Het is makkelijk geschreven, passend bij het genre, waardoor het boek heel toegankelijk is. Daarnaast is de schrijfstijl vlot en zijn de hoofdstukken niet te lang.
Het verhaal was goed geschreven je had duidelijk een begin en aan het eind een afgerond verhaal. Soms had je wel het idee dat je een stukje miste. Dan was er opeens wat gebeurt of werd verteld, wat niet helemaal logisch voelde. Uiteindelijk kwam alles wel bij elkaar.
De spanning werd goed opgebouwd gedurende het verhaal. Daarnaast was er een goede verdeling tussen spanning en minder spannede stukken.
Het plot was voor mij logisch, er was niet echt een twist waarvan ik dach dit vind ik niet logisch. Ondanks dat maakte dit het boek niet minder spannend.
Ziel van de Duisternis is een boek die mooi is geschreven. Er zitten een paar mooie passages en quotes in.
Daarnaast leef je met Myra mee. Voel je haar verdriet en angst, maar ook aan dapperheid en hoop.
Uiteindelijk geef ik het boek 4 sterren. Het was heel goed, maar soms miste ik net een stuk in het verhaal waardoor het even niet logisch voelde. Het is zeker een aanrader, ook als je niet persé van dit Genre houdt, is het zeker het lezen waard.