Schokkende reconstructie

Desirée Desirée
26 apr 2022

In 2017 is Nederland in de ban van de vermissing van 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Ze verdwijnt tijdens een fietstocht naar huis, in de buurt van Den Dolder. Er worden grote zoekacties opgezet om haar terug te vinden.

Als de dader Michael P. wordt gearresteerd, wijst hij de politie waar hij het lichaam van Anne heeft begraven. Michael P. bekent dat hij Anne heeft verkracht en vermoord.

Dit boek vertelt hoe Michael P. tot zijn daad is gekomen. Zo wordt een beeld geschetst van zijn jeugd, de extreme gewelddadigheden en hoe het er aan toe ging in de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder.

Dit is een boek van misdaadverslaggever Yelle Tieleman. Het is een schokkende reconstructie van de vermissing en moord op Anne Faber.

Dit verslag geeft veel inzicht in de jeugd van Michael P. En hoe het rechtssysteem in Nederland functioneert als iemand de fout in gaat.

Ook worden de misstanden in tbs klinieken onder de loep genomen. Zo wordt er gesproken met medewerkers van inrichtingen. En hoe we hier uit lessen voor de toekomst kunnen trekken.

Op het einde van het boek vraag je je werkelijk af: Hoe kon dit gebeuren?

Meer recensies van Desirée