Goed inhoudelijk verhaal

Desirée Desirée
11 mrt 2021

In Frankrijk verdwijnt de actrice Isabelle Amable spoorloos. De politie stopt al snel het onderzoek naar haar verdwijning. Maar Bernard Buffon zoekt in zijn vrije tijd verder naar haar.

Jeanne Bitor is een kunstenares, ze vindt zichzelf een lelijke vrouw en ze is niet geliefd. De mooie Isabelle haalt wraakgevoelens in haar naar boven en zij ontvoerd Isabelle naar haar huis. Daar moet ze poseren voor haar schilderijen. Jeanne wil haar schoonheid verwoesten en laat haar verhongeren.

Langzaam maar zeker komen de vrouwen tot elkaar en hebben ze meer met elkaar gemeen dan op het eerste gezicht. Maar is dat wel zo?

Een goed inhoudelijk verhaal in vrij weinig bladzijden. Het genre is roman, maar ik vind het eerder een psychologische thriller.

Het hoofdpersonage is Isabelle, maar het verhaal wordt geschreven vanuit Jeanne en Bernard. Dit vind ik een leuke invalshoek.

Het verschil tussen de levens van Isabelle en Jeanne worden in dit boek duidelijk. Deze zin uit het boek, zegt genoeg: ‘Aan jouw wieg stond een goede fee, aan de mijne een boze’

Het slot bevat een onverwachte wending en is goed in elkaar gezet.

Meer recensies van Desirée