Kiezel

Desiree 01 februari 2026
Wat het verhaal betreft snap ik de vergelijking met Lampje en Mot en de metaalvissers. Een stoer meisje, een rauw leven en stoere avonturen. Wat betreft de schrijfstijl is het niet van zo'n hoog niveau als Schaap en Roosenboom. Dit had het wel kunnen zijn als een en ander veel meer uitgewerkt zou worden en hier en daar kleurenillustraties toegevoegd zouden worden. Niet dat het nodig is, want Jansen schrijft heel beeldig, maar meer voor de sfeer. Een conclusie wordt te makkelijk ontknoopt en het einde is te abrupt. Desondanks heb ik enorm genoten van het verhaal en krijgt de originaliteit van het verhaal van mij 4 sterren. ****** De mooiste, ontroerendste en tegelijkertijd luchtigste passage vond ik toen Roef over zijn zusje vertelde: een half zusje. Het dialoog dat tussen Roef en Kat ontstaat is zo ontwapenend. Het personage van Bel is werkelijk een prachtige toevoeging. In die ene bovenkant zit veel meer dan de meeste hele mensen!

Meer recensies van Desiree