Voorleesboek voor kleuters

Desiree Desiree
7 mrt 2025

Pluspunten:

• Het is een voorleesboek voor kleuters en de avonturen passen ook bij de belevingswereld van kleuters.
  • Er wordt veel informatie in de hoofdstukjes verweven. Zo kom je dingen te weten over bijvoorbeeld pompoenen, kikkervisjes, verschillende soorten paddenstoelen en de klepperaar.
  • Dit wordt afgewisseld met de fantasie van Nadia.
  • Er wordt tegemoet gekomen aan de diversiteit omdat Nadia twee papa's heeft. Ze vraagt zich in een van de hoofdstukjes ook af op wie ze lijkt. Dan worden de buikmama's ook betrokken.

Minpunten:

• Ik vond juf Cora vrij negatief naar voren komen in het verhaal en erg kinderlijk. Ze maakt steeds opmerkingen als: happen klaar, hop, hop, spelen maar. Ik ergerde mij op een gegeven moment aan al dat 'gehop'.
  • Er komen ontzettend veel namen voor. Ik moest echt mijn hoofd erbij houden om al die namen uit elkaar te houden. Papa Otto, papa Joep, buikmama Lin, buikmama Mara, oma Sofie, oma Wies, opa Jan, opa Adriaan, juf Cora, juf Iris, buurvrouw Roos, meneer van Dam en al Nadia's klasgenoten. En dan nog de namen van de dieren. Sjokkie de schildpad, Biru de stenen hond, Sammie de slang, Gijsje de hond en de vissen; meneer Rosso, mevrouw Zwarthoed, Dikoog, Stippie, Jippie, Pippie.
  • Ik ergerde mij groen en geel aan de bijnamen die Nadia kreeg. Ze werd door haar vaders nooit eens gewoon Nadia genoemd. Naadje kaatje, Naadje bospaadje, Naadje vlaatje, Naadje marmelaatje. En Joris Koekedoris.

Meer recensies van Desiree