Een waanzinnig spannend actieverhaal

Desirée 18 november 2023
Jake woont in Australië met zijn vrouw en hun zoontje Sam. Maar dan sterft zijn vrouw een gruwelijke dood. Er komt rook uit haar mond en uit haar lichaam komen vlammen.

Sam wordt door de zus van Jake, Emily, opgevangen, want Jake zit in de put. Totdat hij wordt gevraagd voor een eliteteam van brandweermannen. Er is een terrorist die eerder verwoestende branden heeft veroorzaakt en spoorloos verdween. Maar hij is terug en er breken opnieuw branden uit. Jake en zijn team moeten de branden blussen en proberen deze ‘vuurduivel’ te stoppen.

Emily is journalist en ze ontdekt meer gevallen van spontane zelfontbranding zoals bij haar schoonzus. Ze gaat op onderzoek uit en loopt daarbij een groot gevaar, zowel voor haar en Sam.

Een waanzinnig spannend actieverhaal. Vanaf het begin wordt je in het verhaal meegezogen en laat het je niet meer los. Een echte pageturner!

Het hoofdpersonage is Jake, maar zijn zus Emily heeft ook een verhaallijn. Wat de spanning ook opdrijft is de verhaallijn van de dader. Je komt steeds meer te weten, maar net niet genoeg.

Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken en dat leest zo fijn. Zeker omdat je door wilt blijven lezen.

Het slot heeft een aantal verrassende wendingen en het boek liet me na het uitlezen nog niet los. Het is een ijzersterke thriller.

Tijdens het lezen van het boek, zag ik het verhaal als een film voor me. Een verfilming van dit boek zou echt geweldig zijn.

Op de omslag staat een jongetje alleen op een weg met zand en donkere wolken boven hem. Het is fantastisch mooi vormgegeven. De titel vuurduivel verwijst naar een terrorist en past toch uitstekend bij het boek.

Meer recensies van Desirée