Advertentie

Na '' soms lieg ik'' gelezen te hebben, en op het einde helemaal de weg kwijt was en met open mond nog even vlug een paar bladzijdes terug bladerde moest en zou ik '' Ik weet wie je bent'' ook lezen.

Je volgt Aimee Sinclair, een B actrice die op weg is naar een grote doorbraak. Aimee is al 2 jaar getrouwd met Ben en wil dolgraag een kind samen met Ben, maar Ben wil dat niet. Zoals in elk huwelijk hebben ze Ups en Downs. Op een ochtend als Aimee opstaat is Ben verdwenen. Zijn bezittingen liggen netjes op tafel, zijn jas hangt aan de kapstok en de auto staat ook voor de deur. Iets klopt niet. Aimee belt de politie en voordat ze het weet is ze verwikkeld in een zeer aparte vermissing. Ze weet niet wat er met haar man is gebeurd en gaat aan alles en iedereen twijfelen, zelfs aan haarzelf...

terwijl je Aimee volgt in haar zoektocht naar antwoorden flits je zo nu en dan terug naar haar herinneringen als kind. Je volgt beetje bij beetje hoe ze is opgegroeid en welke impact de gebeurtenissen hebben op haar huidige leven. Het boek leest als een sneltrein door en allerlei mogelijke complotten en theorieën passeren mijn gedachten. En net voor het einde had ik het uitgevogeld! Ik wist wat er met Ben was gebeurd en wie er verantwoordelijk voor was. Apetrots was ik dat ik deze schrijver had weten te kraken. Vooruit mijn theorie was een beetje vergezocht, maar bij een boek van Feeney weet je het maar nooit.

Ik was hoe dan ook helemaal van mijn stuk toen ik de laatste twist las. Ik zat er naast! Dit einde is ontzettend briljant in elkaar gezet. Ik had in ieder geval geen idee, wel vage vermoedens, maar dit had ik zeker niet zien aankomen. Fantastisch!

Met smart wacht ik op het volgende boek van Feeney!

Reacties op: Ik weet hoe het in elkaar steekt.....tenminste....

88
Ik weet wie je bent - Alice Feeney
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker