Advertentie

Bea, de beste vriendin van Eline en het zusje van Marcus denkt hun een groot plezier te doen door hun uit te nodigen voor haar verjaardag. Op Sicilië. Ze moeten dan wel eerst even haar auto meebrengen. Want die heeft ze nodig. Nadat ze van de schrik bekomen zijn klimmen Eline en Marcus met z’n tweeën in de auto om de reis naar Italië te gaan maken. Ze nemen niet alleen hun bagage mee maar ook een aantal issues; Eline is namelijk bang voor autorijden en Marcus heeft problemen met zijn moeder. En ze mogen elkaar niet. Hoe overleven ze deze reis????

Dit boek is een mooi reisverslag. Met Google earth erbij maak je een hele mooie reis van Utrecht naar Sicilië, de campings en hotels bestaan echt, ik heb er een paar opgezocht en krijg gewoon zin in vakantie. Maar tijdens deze reis gebeurt nog veel meer, Eline leert met haar angst omgaan en Marcus leert om zijn eigen keuzes te maken. Nu moeten ze de laatste issue nog uit de weg ruimen; het feit dat ze elkaar helemaal niet mogen! Daar wil ik verder niets over zeggen, daar kom je vanzelf achter.

Wat ik mooi vind aan de boeken van dit duo en ik heb bijna alle boeken van hun (als duo en individueel) gelezen is dat ze nooit saai of hetzelfde zijn. Het verhaal wordt vanuit de hoofdpersonen verteld waardoor je ze goed leert kennen mét hun twijfels en onzekerheden. Als er nog meer mensen tijdens de roadtrip “langskomen” wordt het spannender en veelzijdiger. Het is een luchtig en heerlijk romantisch boek waar ze toch een of meerdere mooie thema’s in verwerken die je aan het denken zetten.

Ik zat na het lezen te bedenken wanneer ik de koffers uit zou gaan pakken want ik had “in deze rare tijd” toch het idee dat ik op vakantie ben geweest en dat vind ik knap. Om je als lezer dat speciale vakantiegevoel te geven en na te laten genieten.

Dat doen de dames ook met een mooi epiloog, enkele korte bonusverhalen en een mooi slotwoord van Jen Minkman. Mooi om te lezen hoe het boek tot stand is gekomen en dat ze werkelijk op reis zijn geweest!

Reacties op: alsof je zelf op vakantie bent geweest

18
De roadtrip van je leven - Lizzie Van Den Ham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners