Advertentie

Micke fietst naar huis van zijn werk voor een rustig avondje thuis. Dan staat er een ambulance voor zijn deur. Zijn vrouw Bianca is aangereden en ernstig gewond. Micke, de buren en de politie proberen er achter te komen wat er is gebeurt. Dat zorgt voor een boek waar de spanning gelijk vanaf het begin wordt opgevoerd.
Micke is met zijn vrouw Bianca naar het dorpje Köpinge verhuisd, dat vonden ze een prettiger en veiligere leefomgeving voor hun 2 jonge kinderen.
Bij het kennismaken met de buren die met hun in het hofje wonen krijgen Micke en Bianca al een beetje een apart gevoel. De buren hebben een uitgesproken mening over elkaar en er is blijkbaar het een en ander gebeurt in de buurt.
De lezer krijgt van verschillende personen het hele verhaal van voor en na het ongeluk uiteindelijk te horen,
De bijzondere buurjongen Fabian waarvan je niet weet of hij nou goed of slecht is, hij is wel apart maar moet je iemand veroordelen? Zijn moeder, Jacqueline die hem heel erg beschermt en zich erg alleen voelt. En Micke die eigenlijk Mickael heet die zich zorgen maakt om zijn vrouw maar ook probeert om voor iedereen het goede te doen. Deze verschillende karakters maken het een heel afwisselend verhaal.
De personages zijn heel goed uitgewerkt en komen in het boek als echte personen tot leven, de locatie is heel mooi gekozen, een besloten buurt waarin je je veilig zou kunnen voelen. De spanningsboog wordt in het begin goed opgevoerd, neemt door de verschillende verhalen helaas een klein beetje af maar er blijven genoeg vragen over om door te blijven lezen.

Eigenlijk is goede buren een mooie psychologische puzzel van 71 stukjes die op het allerlaatst zorgt voor een grote klapper.

Het was heel bijzonder om mee te mogen doen met de online leesclub en Mattias Edvardsson bijna in het echt te ontmoeten!

Reacties op: een mooie psychologische puzzel van 71 stukjes die op het allerlaatst zorgt voor een grote klapper.

31
Goede buren - Mattias Edvardsson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners