Zo zouden meer geschiedenismomenten uit de geschiedenis weergegeven moeten worden, gewoon duidelijk en mooi weergegeven in een kinderboek.
Margje Kuyper is schilder. Met haar man schrijft ze al meer dan twintig jaar educatieve boeken, prentenboeken en verhalen voor boeken voor musea, waaronder het Rijksmuseum en het Mauritshuis.
Sjoerd Kuyper schreef meer dan vijftig kinderboeken. Hij ontving diverse Gouden en Zilveren Griffels, en voor zijn hele oevre de Theo Thijssenprijs.
De oma van Mare wil graag over vroeger vertellen en neemt haar mee naar het eiland Schokland. Ze begint bij de ijstijd, hoe het eiland ontstond maar ook hoe het kapot werd gemaakt door de zee.
Dat mensen er weg moesten voor hun veiligheid en hoe de plek Schokland een bijzondere plek werd.
Dit is een mooi vormgegeven en informatief verhaal voor de iets oudere lezer. Er staat in de tekst van alles beschreven waar de (voor) lezer later met kinderen op terug kan komen. En daardoor een hele mooie combinatie van informeren en vermaken.
De teksten lezen vlot en houden de lezer bij de les
De tekeningen zijn goed passend bij het verhaal met een details die nader besproken kunnen worden. De tekening van de mammoeten zijn mijn favoriet, wat mooi geschilderd door Margje.
De teksten lezen vlot en houden de lezer bij de les