Van het hart

Dini van Heumen Dini van Heumen
27 apr 2021

Inge van der Krabben debuteerde met Tot waar we kijken kunnen (genomineerd voor de Hebban Debuutprijs). Daarna volgde de roman In je dromen ga jij. Ze woont in Utrecht waar ze ook werkt als schrijfdocent en blogger.
Van het hart is haar derde roman.

In Van het hart volgen we de vijfenzeventigjarige Mies Goedhart die nog steeds de plotselinge dood van haar man, inmiddels twee jaar geleden, niet goed verwerkt heeft.
Ze wordt ook geplaagd door schuldgevoel waardoor dat verwerken moeilijk is.
Op aandringen van haar zoon sluit Mies zich met de nodige sepsis en tegenzin aan bij een rouwgroep.
Tot haar verbazing vindt Mies er troost, steun en nieuwe vriendschappen.
Zelfs een nieuwe liefde lijkt niet uitgesloten.
Met haar zoon gaat het echter minder goed.

Van het hart leest door de makkelijke schrijfstijl van Inge van der Krabben ontzettend vlot.
Vanuit de ogen van Mies volgen we het verhaal, haar vroegere jeugd en haar volwassen leven waardoor we het personage Mies in ons hart sluiten.
Op een integere en geloofwaardige manier heeft de auteur dit boek over rouw geschreven.
Door de nodige humor wordt het echter niet te zwaar.
Het is fictie maar de personages en de gebeurtenissen zijn zo herkenbaar neergezet dat je dat vergeet en ze als het ware voor je gaan leven.
Op een mooie manier wordt het thema rouw en vriendschap weergegeven.
Na het mooie In je dromen ga jij, dat ik gelezen heb was dit een totaal ander boek maar weer eentje die voor de nodige mooie uurtjes zorgde.
Dus zeker een aanrader.

Meer recensies van Dini van Heumen