Advertentie

In het zonnetje op mijn balkon heb ik genoten van Tegen beter weten in. Je leest twee verhalen. Het verhaal van Lois en van Jill Door de twee verhaallijnen gebeurt er continu iets. De verhaallijnen vullen elkaar aan dus is het niet vervelend dat er twee verhaallijnen zijn. Ze komen op sommige punten zelfs samen in het boek. Wel had ik af en toe moeite met onthouden wie Lois en wie Jill was. Voor mij liggen de namen te dicht bij elkaar maar gelukkig stoorde me dit verder niet ik moest alleen soms even nadenken.

Het is een verhaal met vriendschap, liefde, onzekerheden en verleden. Jill en Lois worden allebei neergezet als sterke personen die gaan voor wat ze willen bereiken en dit proberen op allerlei manieren. Het zijn personages waarin je je zou kunnen herkennen. Voor mijn idee zijn het net dertigers die zoeken naar de vastigheid in hun leven en gaan voor wat ze willen bereiken.

Charlotte De Monchy heeft een fijne manier van schrijven. Het is een vlotte manier waarmee ze het boek heeft geschreven. De gebeurtenissen volgen elkaar op en er valt geen gat in het verhaal waar je jezelf doorheen moet vechten. Dit komt ook zeker door de twee verhaallijnen daardoor blijft er voortdurend actie.

Klein detail over Marius, in mijn hoofd was hij Nick Carter van de Backstreet Boys. Zo zag ik het voor me want ze hadden het over weerwolven in de muziek. Precies dat hadden de Backstreet Boys ook dus dit gaf mij echt een Nick Carter gevoel.

Reacties op: Marius was Nick Carter in mijn hoofd

195
Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners