Ga dit boek lezen
Dit boek leest heel erg lekker. Dit wil ik oppakken en verder lezen. Dat was dan ook wat ik deed op een vrijdag was het zelfs zo erg dat ik denk ik wel het grootste gedeelte van het boek in één keer uitgelezen heb. Eerder luisterde ik Expeditie kerstboek en dat was een fijn, cosy kort verhaal over Mirren en Theo die op zoek waren naar een boek tijdens de kerstperiode. Hun relatie bleef aan het einde wat open. In dit boek kruisen hun paden weer opnieuw op zoek naar een boek tijdens de kersttijd.
Het lezen om te ontdekken met wie Mirren uiteindelijk eindigt, Theo of de Laird van een oud Schots kasteel, zorgde voor veel leesplezier. Maar liefde speelde hier geen hoofdrol in dit boek. Liefde was een bijrol maar daar wijd ik verder niet over uit want ik wil geen spoilers geven. Ik kan je alleen vertellen dat ik van alle ontwikkelingen in het boek, alle relaties hoe die vorm krijgen heb genoten.
Mee op speurtocht
Jenny Colgan heeft me meegenomen in het kasteel. We liepen mee door het kasteel en het hele verhaal speelde zich grotendeels af in en om het kasteel. Wat het makkelijk maakte om een hele voorstelling in mijn hoofd te maken. De weg naar het doolhof over het ijs was ook zo mooi. Niet alleen heeft Jenny Colgan het goed omschreven ze heeft me ook het gevoel gegeven dat ik een onderdeel was van de speurtocht. We gaan echt mee in de speurtocht en dat vind ik erg leuk. Mirren leest voor, ziet hints en pas als ze die ziet zien wij ze ook.
Conclusie van De verborgen kerstbibliotheek is dat het een heerlijk verhaal is waar boeken de hoofdrol in spelen maar kerst een beetje onder gesneeuwd is (letterlijke en figuurlijk). Kerst had iets meer aanwezig mogen zijn. Maar ga lekker dit boek lezen!
Mee op speurtocht