Verrast door deze Young Adult
Dit boek wordt aangekondigd als een Young Adult boek met een zwak voor tijdreizen en meeslepende romantiek. Ik heb geen zwak voor tijdreizen maar voor romantiek zeker. Verhalen die zich afspelen in de verleden tijd daar kan ik wel enorm van genieten.
Onder de Roos van Jen Minkman is een boek dat begint in de tegenwoordige tijd maar op kerstavond gaan we naar 1925. De eerste hoofdstukken vind ik niet echt wat voor mij maar vanaf het tijdreizen zit ik helemaal in het verhaal. Wie had dat gedacht de persoon zonder zwak voor tijdreizen gaat precies bij dit stuk genieten van het boek. De referentie naar Back to the future moest ik erg om lachen. Ik hou van details in boeken over films, boeken of series. Het maakt het verhaal echt levendig voor mij. Het verhaal was erg fijn. Ik vond het heerlijk om terug in de tijd te gaan. Een tijd waarin ik niet geleefd heb maar het verhaal me echt meeneemt.
Het was mijn eerste boek van Jen Minkman en ik ben dus totaal niet bekend met haar stijl maar ik vind het heel mooi hoe ze schrijft en gevoelens neerzet. Er zit een persoon in het verhaal die vrouw is maar man wil zijn en dit wordt zo in het verhaal geweven en genormaliseerd. Voor mijn gevoel werd het niet opgedrongen in het verhaal maar het was er gewoon. Het valt moeilijk te omschrijven hoe ik dit wil overbrengen maar laat ik het zo zeggen het was heel natuurlijk om te lezen.
De hoofdlijn in het boek gaat over identiteit, liefde en acceptatie van jezelf maar zeker ook door de mensen om je heen. Heden en verleden worden echt beiden in hun eigen tijd neergezet met de eigen woorden en zinsopbouw. Er is veel werk aan de details besteed bij dit boek.