Of anders

Doortje Doortje
12 mrt 2024

Voor Vrouwenthrillers mocht ik het e-book Of anders van Tamara Geraeds lezen.

Sinds het vertrek van haar grote liefde Hugo zondert Nora zich zo veel mogelijk af van de wereld. Ze begraaft zich in haar werk om zo haar verdriet te vergeten. De enige die ze in haar leven toelaat is haar 72-jarige buurman Wiebe.

Op een dag vangt Nora een deel van een gesprek op tussen Wiebe en zijn dochter Hannah. Hannah blijkt een gewelddadige ex te hebben, voor wie ze moet onderduiken. Dit betekent dat er meer zorg voor Wiebe op Nora's schouders terechtkomt, maar dat vindt ze niet erg. Tot ze het eerste dreigement binnenkrijgt: Geef me wat ik wil, of anders...

Nora, het hoofdpersonage, laat weinig personen in haar leven toe. Het contact met buurman Wiebe, een oudere man, is prettig, ook na zijn verhuizing. Nora leert ook zijn dochter Hannah kennen en blijft behulpzaam als Hannah tijdelijk haar vader niet kan helpen.
Ondertussen probeer Nora weer contact te zoeken met haar broer Nick en schoonzus Linda. Een contact dat moeizaam verloopt. Onverwerkte herinneringen komen bij Nora en Nick terug.
Later in het verhaal hoort Nora via haar broer andere verhalen over buurman Wiebe.
Spanning zit er op een gegeven moment wel in. Dat vond ik mooi uitgewerkt. Ondanks alles blijft Wiebe een sympathieke man.
Ik had iets meer over Hugo willen lezen, hij kwam weinig in beeld maar is toch belangrijk aan het eind.
Het aanbod van Nora’s schoonzus kwam erg onverwacht. Een serieus onderwerp, welke voor mijn gevoel, te terloops werd voorgesteld.

De schrijfstijl van Tamara Geraeds vind ik prettig.

Meer recensies van Doortje