Het boek der deuren
Ik heb gemengde gevoelens bij dit boek.
Het mengelmoesje van genres is leuk. De sprongen tussen de karakters zijn op het juiste moment en ook de plaatsbeschrijvingen zijn overtuigend.
De karakters lijken echter soms niet goed passend te reageren. Izzy en Cassie jammeren geregeld. Ook wordt er net iets te veel ingezet op peinzende of verstrooide blikken en knikken na innerlijke dialogen.
Bij sommige emotionele interacties zit Brown wel goed; met name de stukjes met Cassie en haar opa.
Izzy en Cassie zitten qua karakter erg in de feelgood-hoek en voelen vlak aan door de summiere karakteropbouw. De andere personages zijn eigenlijk interessanter, hoewel ze ook dun zijn opgebouwd.
Dit eerste boek van Gareth Brown valt een beetje in een cosy horror-hoekje met hier en daar een dieper emotioneel laagje.