Flinke dosis humor in een romantisch jasje

Als je op zoek bent naar een boek dat je doet lachen, je hart verwarmt en je tegelijkertijd meeneemt op een avontuur vol romantiek en zelfontdekking, dan is De liefde van mijn tweede leven van Kirsty Greenwood een absolute aanrader. Dit boek is niet alleen grappig, maar ook een meesterwerk in het combineren van geliefde romantische tropes op een manier die zowel vernieuwend als vermakelijk is.

Delphie sterft op een onhandige manier en komt in de wachtruimte van het hiernamaals terecht, waar ze haar mogelijke zielsverwant ontmoet. Wanneer blijkt dat hij niet echt dood is, krijgt Delphie de kans om terug te keren naar het leven, mits ze hem binnen tien dagen weet te vinden en te kussen. Deze race tegen de klok zorgt voor een verhaal vol komische situaties, onverwachte wendingen en een gezonde dosis romantiek.

Wat dit boek bijzonder maakt, is de overvloed aan romantische tropes die erin verwerkt zijn. Denk aan enemies to lovers, one bed, fake dating, love triangle – en ik vind ze allemaal geweldig. En het mooiste is: het voelt nooit geforceerd aan. Greenwood speelt met deze elementen op een speelse en zelfbewuste manier, waardoor ze niet voorspelbaar aanvoelen, maar juist verfrissend en ontzettend leuk.

De humor in dit boek is onmiskenbaar. Delphie’s droge zelfspot, de absurde situaties waarin ze terechtkomt en de scherpe dialogen zorgen ervoor dat je regelmatig hardop moet lachen. Het is het soort humor dat je doet glimlachen, zelfs als je het boek even weglegt.

Ondanks de humor en de romantiek is De liefde van mijn tweede leven ook een verhaal over persoonlijke groei en het belang van verbinding. Delphie leert niet alleen over liefde, maar ook over zichzelf, vriendschap en het omarmen van het leven, zelfs als dat eng of onverwacht is.

De liefde van mijn tweede leven is een boek waar je echt even voor moet gaan zitten. Het is grappig, romantisch, vol verrassingen en rijk aan tropes die je keer op keer doen glimlachen. Dus zet alles even aan de kant, pak een dekentje en laat je meeslepen door dit heerlijke verhaal.

Meer recensies van Dutchbookshelfelf