Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Als eerste over de streep. Al gaat het niet over een virus...

Dystopian 13 juni 2020
Menig media meldde dat Wim Daniëls de eerste was op 14 mei 2020 met een nogal snel geschreven boek waarin Covid-19 voorkomt. Maar eigenlijk is Suzanna Esther de eerste met een op 13 mei 2020 uitgebracht boek over een mysterieuze bacteriële infectie die door huisdieren zou zijn verspreidt. De overheid wil vervolgens dat alle huisdieren ingeleverd worden. Maar gaat de brave burger dat zonder slag of stoot doen of komt men in verzet. Wanneer zelfs een politieke partij in het leven wordt geroepen die een beloning uitlooft om bezitters van huisdieren aan te geven, dan is voor een aantal huisdieren bezitters de maat vol. Via een ondergrondse beweging worden zij naar een geheime locatie gebracht. Maar waar zijn ze eigenlijk? En wat gaat er nu gebeuren? Twee van de hoofdkarakters in het boek merken al snel dat één en ander niet helemaal klopt.

Ik wil niet teveel weggeven over het verhaal. Maar Suzanna Esther heeft met dit boek een zeer mooi spannend en beklemmend boek geschreven. Je vraagt je tot aan het eind af welke kant dit op zal gaan en nergens wordt het verhaal voorspelbaar. Het verhaal loont zich zeker voor een eventueel vervolg. Hoewel dit niet specifiek noodzakelijk is...
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Dystopian

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.