IJskoude thriller
Een nieuw deel in de serie “Niet betreden politie”, oftewel een jeugdthriller, en laat dat nu net één van mijn favoriete genres zijn. Vanaf de eerste bladzijde zit je direct in het verhaal en voel je dat er iets onheilspellends in de lucht hangt.
“Een verdwenen meisje, een ijskoud geheim.”
Linn vertrekt samen met haar vriendin Sarah naar Oostenrijk om daar een paar weken skiles te geven. Wat een avontuurlijke en gezellige tijd had moeten worden in een idyllisch bergdorpje, verandert al snel in iets totaal anders. Tijdens een hevige sneeuwstorm is er een meisje verdwenen. Niemand weet precies wat er is gebeurd, maar het wordt betiteld als een noodlottig ongeluk.
Het dorp lijkt zijn geheimen angstvallig te bewaren. Binnen de familie van de skischool heerst spanning en achterdocht, en ook lijkt de bouw van een nieuw hotel niet helemaal eerlijk te verlopen. Linn, die voor haar journalistieke proefopdracht op zoek is naar een goed verhaal, besluit zich vast te bijten in de zaak. Maar hoe dieper ze graaft, hoe meer ze beseft dat niet iedereen blij is met haar nieuwsgierigheid. De vraag dringt zich steeds sterker op: is dit het wel waard? En hoe ver moet je gaan om de waarheid boven tafel te krijgen?
“Kom op voor waar je in gelooft, zelfs als het een verloren zaak blijkt te zijn.”
Dit boek is een ijskoude thriller over vriendschap, moed en het durven opstaan voor wat juist is. De sfeer is sterk neergezet: je voelt de kou van de bergen. Het verhaal zet je regelmatig op het verkeerde been. Net wanneer je denkt te weten hoe het zit, neemt het plot een andere wending.
Dat is precies waarom ik zo van jeugdthrillers houd: ze zijn spannend en meeslepend, maar raken ook thema’s als loyaliteit, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik nu toch met iets andere ogen kijk naar het plan van mijn dochter om een seizoen als skilerares in Oostenrijk te gaan werken…
“Een verdwenen meisje, een ijskoud geheim.”