Limbusland
Een boek van Pieter Koolwijk koop je zonder nadenken — en in dit geval al helemaal. Drie euro. Drie! euro!! Hoe is dat zelfs mogelijk? En dan óók nog voorzien van werkelijk schitterende illustraties in kleur van niemand minder dan Linde Faas. Hallo?! Dat is toch bijna niet te geloven. Alleen daarom wil je het boek al hebben.
Maar natuurlijk ga je het ook lezen. En gelukkig maar, want binnen een paar zinnen word je compleet het verhaal ingezogen. Wat volgt is een betoverend, fantasierijk en ontroerend avontuur over de jongen Silas, die samen met een pinguïn met de geweldige naam Kwark belandt in de wonderlijke wereld van Limbusland. Hoe hij daar terechtkomt, wie hij precies is en waar hij naartoe moet — geen idee. Eén ding is duidelijk: hij móét volgen. Maar wie dan? De pinguïn? Of toch het vliegende ventje Tod, dat hem naar het mysterieuze Avondrood wil brengen?
Gaandeweg ontdekt Silas steeds meer over zichzelf, en dat gaat niet zonder slag of stoot. Want hoe fijn is het om te horen dat je eigenlijk een ‘rotjochie’ bent? En is dat wel zo?
Dit boek weet op een prachtige manier grote thema’s te verwerken in een toegankelijk en fantasierijk verhaal.
Een bijzonder mooi boek over een bijzonder jongetje in een magische wereld — en eentje die gegarandeerd prachtige gesprekken in de klas (of thuis) gaat opleveren. Wat mij betreft: Kopen en lezen. Nu. Meteen.