De eenzame husky
We zijn weer terug bij April Wood in het koude Noorden.
Hedda neemt een husky, Vonk, onder haar hoede die ernstig getraumatiseerd is. April probeert hem aan haar te laten wennen.
“Hij ziet er sterkt genoeg uit, “ merkte ze op.
“Kracht zit niet alleen vanbuiten. Dat zou jij zo onderhand toch wel moeten weten, Ysra,’ zei Hedda.
Met veel liefde en geduld krijgt ze het voor elkaar om hem uit zijn schulp te krijgen. Ze weet hem zelfs in een tuigje te krijgen om de slee te trekken.
Hedda is ondertussen aan het trainen voor de Noordpoolrace, een langeafstandsrace met hondensleden. Helaas is zij zelf geblesseerd en neemt April haar plek over. Onervaren gaat ze de zware tocht aan. Zal het haar lukken de finish te bereiken?
Ik ben dol op de verhalen van Hannah Gold. Zo liefdevol als ze schrijft over de dieren. Echt prachtige verhalen! De illustraties zijn wederom ook prachtig. De cover alleen al met de zachte tinten en de goudfolie letters. Een parel in je boekenkast.
Ook het milieuthema van de smeltende poolkappen en ijsberenjacht weet ze op een mooie manier in het verhaal te verwerken zonder dat het storend of belerend is. Hannah Gold is zo’n schrijfster waar je ongezien en zonder informatie over het verhaal gewoon het boek van wílt hebben.
“Hij ziet er sterkt genoeg uit, “ merkte ze op.