Feesten!

een_kast_vol_boeken een_kast_vol_boeken
12 mrt 2026

De wirwarwezels beleven weer een hoop avonturen, maar altijd komt het uit op een feestje! Je kunt immers overal een feestje voor vieren: dat de lente begint, een eetfeest, een vriendenfeest, en goedmaakfeest, en natuurlijk ook een pannenkoekenfeest!

Sowieso is het fijn dat elk feestje wel eindigt met taart, eikeltjeskoek en koffie of chocomel. Ik ben immers dol op taart en chocomel, dus een boek naar mijn hart! De verhalen beginnen met het nieuwe jaar en eindigen op oudjaarsdag. Een jaar rond.

Maar de leukste dag is toch wel de luie dag! Heerlijk niks doen. Toch? Of is dat toch nog wat lastig?

“𝘋𝘦 𝘸𝘦𝘻𝘦𝘭𝘴 𝘳𝘦𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘷𝘭𝘪𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘦𝘳. 𝘡𝘰 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘻𝘦 𝘩𝘶𝘯 𝘬𝘰𝘱 𝘭𝘦𝘦𝘨 𝘵𝘦 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨𝘦𝘯. 𝘞𝘢𝘯𝘵 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘴 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘢𝘴𝘵 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘣𝘵, 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘩𝘰𝘦𝘧 𝘫𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘢𝘢𝘯 𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘯𝘬𝘦𝘯…”

Ik ben fan van de wirwarwezels! Ook dit boek is weer heerlijk! Geweldig om voor te lezen, en fijn ook om zelf te lezen voor de middenbouwers. De illustraties zijn ook heel kleurrijk en grappig. Ik vind het mooi hoe ze de meest simpele dingen kan ombouwen tot een feestje. Het taalgebruik is rijk en toch passend bij de leeftijd.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken