Hagedis van niks
Het tweede deel van de hagedis van niks serie.
“Twee hagedissen keken naar de hoed van een derde hagedis terwijl ze op de schoolbus stonden te wachten. De hoed was roze, maar dat was het probleem niet.”
Zack, Daniël en Alicia zijn monitorhagedissen en gaan met de bus naar school. Daniël draagt een grote roze hoed en trekt veel bekijks in de school. Zo mag hij ineens bij de uilen zitten. Ondertussen raakt Alicia bevriendt met een nieuwe klasgenoot; een vis in een aquarium. Dan blijkt de moeder van Pelicarnassus een Dodenstraal des Doods gebouwd te hebben waarmee ze Zacks huis wil aanvallen….
Kortom, een boek vol chaos, spanning, humor, geweldige tekeningen! Er zitten zoveel taalgrappen in (goede vertaling dus ook !) waar ik oprecht hardop om moet grinniken!
Geweldig ook die voetnoten die eigenlijk nergens over gaan.
Je begrijpt dat de kinderen uit de bovenbouw niet kunnen wachten tot ze hem mogen lezen :D. Een lachende juf tijdens het stillezen staat altijd garant voor een ‘leeswachtlijst’.
Geweldig ook die voetnoten die eigenlijk nergens over gaan.