Superlenig

een_kast_vol_boeken 26 januari 2026
Zeb krijgt de diagnose hypermobiel. Hij is niet zomaar lenig, maar superlenig! Soms heel handig, maar vaak ook pijnlijk en vervelend. Hij komt in contact met Zoë die het ook heeft en leert veel van de filmpjes die zij maakt over haar ziekte. Daarnaast beleven ze samen een hoop lol en avonturen en gaan ze zelfs op kamp.

Wat een fijn boek. Op een hele lieflijke en kinderlijke manier wordt uitlegd wat hypermobiliteit inhoudt, waar een kind allemaal last van kan hebben, hulpmiddelen, doktersbezoeken, pijn, verdriet, onbegrip. Alles komt aan bod. Een heel goed boek voor een kind om begrip te vinden voor zijn eigen situatie of die van een familielid, vriendje of klasgenoot.

Dit boek laat goed zien dat je ondanks je ziekte lol in je leven kunt hebben en leuke dingen kunt beleven. Ook al betekent dat misschien dat je daarna kapot bent, pijn hebt of moet slapen.

Voor mij zelf ook heel herkenbaar ;-) Ook ik heb last van mijn gewrichten en ben vaak moe van alle pijn. Maar als volwassene kun je daar misschien iets beter mee omgaan en ‘plan’ je de rust momenten wat bewuster in. “Spijt heb je morgen maar” zong Blof al ;-) daar ben ik een kei in :D. Ik denk dat dit boek kinderen echt kan helpen om meer begrip voor hun eigen struggles te krijgen en ze kan leren wat liever te zijn voor zichzelf.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken