Monsterlijk leuk

een_kast_vol_boeken 30 januari 2026
De dikke avi-boeken zijn altijd een groot succes hier op school. Ook bij het zien van dit boek, steeg er weer een gejuich op in de klas!
In dit boek zitten verhalen op niveau M3, E3, M4 en E4. Een soort ‘meegroeiboek’ dus. Soms lastig om te plaatsen in de boekenkast, maar wel leuk om steeds een stukje moeilijkere monsterverhalen te lezen.
Het schutblad vind ik dus ook té leuk met die “vlekmonstertjes” Dat vraagt om een crea-les!

Het zijn losse verhalen, maar sommige horen wel bijelkaar. Zo gaan er een aantal verhalen over een kamp vol met monsters, een vervelende pestkop, een monster in een ei, een monsterlijke cavia. Maar ook een langer verhaal over een boomhut waar een monster in zit, interessant sap en stinkers in de stad. Aangevuld met hier en daar een quizvraag of een soort ‘invuloefening’. Helemaal leuk dus.
Echt een aanrader voor beginnende lezers die niet snel bang te maken zijn ;-)

Meer recensies van een_kast_vol_boeken