Advertentie

In desalnietbemind volg je het verhaal van Martha. Haar geliefde man is net overleden en ze probeert zijn verlies te verwerken. Ze ontdekt een schriftje van hem met herinneringen aan zijn lagereschooltijd. Maar ook vreemde sms’en en gaat op onderzoek uit, ze wil meer te weten komen over de man die ze kwijt is. Wanneer ze zijn jeugdvrienden ontmoet kan Martha het niet meer loslaten.
Het verhaal bestaat uit verschillende korte hoofdstukken waardoor je steeds verder wil lezen zonder het toch wel literaire taalgebruik zwaar aanvoelt. Integendeel Annabel Jonk heeft een mooi evenwicht gevonden tussen enerzijds mooie taal en anderzijds spanning en verhaal. Hierdoor kan je je verdiepen in het boek maar ook rustig het verhaal lezen.
Daarnaast is de auteur meester in misleiden en doen geloven en wantrouwen van wat er allemaal gezegd en beweerd wordt. Op een gegeven moment denk je het te weten maar dan nog weet ze je omver te blazen met nieuwe elementen en verrassende plottwisten.
Sommige elementen lijken vergezocht en niet alles is volledig uitgewerkt maar blijft een vraagteken.
Naast de spanning is ook plaats voor liefde, en alle betekenissen die dat ene woord kan hebben. Liefde in relaties, of lust maar ook voor minnaressen is er in dit boek een plekje. Verschillende inzichten waar je het al dan niet mee eens bent komen aan bod. Maar uiteindelijk is de conclusie dat wat er ook gebeurde het belangrijkste is dat je desalnietbemind bent.
Martha komt geloofwaardig over, maar in de andere personages komen toch wel een grote hoeveelheid clichématige trekjes voor. Soms is dit nodig voor het verhaal maar soms ook storend.
Kortom een fijn boek dat ik dankzij Hebban heb kunnen lezen, een mooie 4 sterren.

Reacties op: verrassend boek

140
Desalnietbemind - Annabel Jonk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker